Afbeelding voor fabrikant Gröhl

Gröhl

“Wat Eckehart Gröhl heeft gecreëerd verdient respect!” Gault Millau is onder de indruk van wijnhuis Gröhl in Weinolsheim, Rheinhessen. Hier ontstaan onafhankelijke en onderscheidende wijnen met karakter; sterke terroirgedreven wijnen van toplocaties. De wijnen danken hun kracht aan het terroir en de zon, maar de gevoeligheid van de wijnmaker is verantwoordelijk voor hun elegantie en finesse.

 De familie Gröhl , anno 1625, zet zich al voor de 13e generatie in voor de wijnbouw en onderhoudt daarmee een lange traditie. Eckehart Gröhl trad ruim twintig jaar geleden toe tot het bedrijf van zijn ouders en nam in 1994 de verantwoordelijkheid over. Vanaf het begin heeft hij er alles aan gedaan om de kwaliteit van het familiebedrijf te verbeteren. En dat lukt hem, zoals blijkt uit de vele onderscheidingen. Onder Eckehart Gröhl groeide het landbouwareaal tot 20 hectare en ook het streven naar kwaliteit bij wijnmakerij Gröhl nam toe. Dit leidde tot intensieve en milieuvriendelijk handwerk in de wijngaard en tot een aanzienlijke vermindering van de opbrengst ten gunste van een hoge druivenkwaliteit. Het ‘vergroenen’ van de wijngaarden verbetert steeds meer de bodemstructuur en het humusgehalte. De druiven worden meestal zo laat mogelijk selectief met de hand geplukt, zodat ze volledig rijp de kelder bereiken. Daar worden ze zachtjes geperst. De most van wijnmakerij Gröhl wordt vooraf geklaard door sedimentatie voordat ze spontaan gisten in roestvrijstalen tanks, grote houten vaten of barriques. Ondertussen zijn het inmiddels dochter Franciska en haar broer Johannes de 13e generatie die hier aan het werk is. Als twintiger doet hij het al zo goed dat het wijntijdschrift Falstaff Johannes in 2022 uitriep tot “Newcomer 2022” en het wijnblad Vinum tot “Aufstieger des Jahr 2022”.

Website Gröhl

De wijnen van Gröhl

0 wijnen