Gelegen in het noordelijke deel van de Beaujolais streek, en strekt zich uit over de lagere hellingen van de lokale heuvels. Zijn leistenen bodem geeft deze wijn een heel bijzonder karakter.Het rode fruit, met name de Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik stijgen met intensiteit naar de neus. In de mond tonen de tannines wel duidelijk stevigheid. Morgon is echt wat robuuster en voller dan de meeste crus uit de Beaujolais. Rijk, goed gestructureerd met een diepe smaak die het mogelijk maken om te verouderen of "morgonner" (dit is het lokale gezegde om het vermogen van ouder worden te beschrijven!).
Spijs & moment
Het is een elegante begeleider voor gebraden rosbief in rode wijnsaus, saucisses de Lyon of een mooi borrelbord met charcuterie. Zeker ook te proberen voor bij een stevige chili con carne. Mag ook bij een stevige, wat hardere kaas.
Stoere Morgon. Robuuster en gestructureerder dan zijn collega Crus uit de Beaujolais. Morello-kers, maar ook abrikoos en perzik. Mag wat ouderen.