Vacqueyras met een warme dieprode kleur. Een krachtige en complexe geur van zwart fruit en kruiden stijgt op uit het glas. Vervolgens komen er nog meer aroma’s vrij: zwarte peper, zoethout, venkel, anijs, zwarte olijven, tijm en cassis. Fris, tannineus en gestructureerd. Een wijn die goed kan ouderen en baat heeft bij decanteren. De afdronk is lang en warm.
Spijs & moment
Warm en met flinke tannines: deze Vacqueyras is een echte eetwijn. Het wijnhuis zelf adviseert kwartel met zwarte olijven. Andere opties zijn gegrilde eendenborst, rund- of varkensvlees, stoofpotten (daube, estouffade), fazant met druiven, rundertong met een madeirasaus, beef teriyaki of gekruide lamsschouder. Maar ook Mexicaanse fajitas of een Turkse döner kebab.
Past goed bij: gegrild vlees, stoofpot, gevogelte, fajitas, döner kebab
Krachtige rode wijn, complex, fris en met tannines