Diep robijnrood gekleurde saint-émilion grand cru. Met in de geur allerlei rood en zwart fruit, als frambozen, bosbessen en bramen. Spannend aangevuld met wat kruidigheid, die doet denken aan peperkoek en zoethout. In de mond frisse en elegante tannines, licht hout en met een charmante afdronk. Deze bordeaux kan gerust 10 jaar ouderen.
Spijs & moment
Dek de tafel voor allerlei mooie gerechten, dit is een overtuigende dinerwijn. De keuze is gevarieerd: duiven met kweeperen, eendenborst met vijgen, confit de canard, geroosterd kalfsvlees, Mediterrane groentetaart, een Rossini tournedos (met ganzenlever), varkensvlees in een paddenstoelensaus of tagliatelle met morieljes.
Past goed bij: gevogelte, kalfsvlees, groentetaart, rundvlees, paddenstoelensauzen
Krachtige, spannende bordeaux met fruit, kruidigheid en elegante tannines
Decanter World Wine Awards - 95 punten en gouden medaille (2019)