Een subtiel zoete champagne van het geliefde huis Jacquart. Met een heldere, bleekgele kleur. Allemaal spannende geuren: exotisch fruit (mango), gedroogde abrikoos, bloemen (rozen), hazelnoten en amandelen, maar ook honing, biscuit en vers brood. De wijn drinkt heerlijk soepel. Hij is zacht, zoet en heeft een fijne, complexe afdronk.
Spijs & moment
Deze champagne schenk je aan het einde van een diner. Hij past perfect bij cake en taartjes, met vruchten (appels, abrikozen), maar ook bij romige, niet al te zoete desserts. Het liefst friszoet. Immers, de champagne dient net zo zoet of zoeter te zijn dan het gerecht dat je erbij serveert. Een andere optie is de wijn te schenken bij gerechten die wat vetter of pittig zijn.
Past goed bij: tarte tatin, vruchtentaartje, chocolade desserts, foie gras, pittig Thais eten
Subtiel zoete, plezierige champagne van hoog niveau
Tijdens één van de laatste stappen van het productieproces van champagnes wordt de zogenaamde ‘liqueur d’expédition’ aan de wijn toegevoegd. Hierin is een bepaalde hoeveelheid suiker opgelost. Bij demi-sec is dit 35-50 gram suiker per liter waardoor de champagne subtiel zoet wordt.