De Godin van spreuken en geesten Hekate en haar drievoudige identiteit staan symbool voor deze Passito uit Sicilië. Op het etiket verschijnt Hekate met drie gezichten die representatief zijn voor de drie levensfases van het leven alsook de wijn. In de eerste fase worden aromatische druiven geselecteerd (Viognier, Chardonnay, Sauvignon, Semillon). Zij geven leven aan een droge wijn met een hoog alcoholgehalte (16% alcohol) welke de "basiswijn" is. Daarna wordt de Moscato di Alessandria geoogst en gedroogd, allemaal natuurlijk en zonder haast, onder de warme Siciliaanse zon. Zodra het drogen (appassimento) gereed is, worden de trossen drie tot vijf dagen ondergedompeld in de basiswijn en geven al hun aromatische karakter af. In de laatste fase worden de trossen geperst. En het sap onvergist toegevoegd. Voor veel zoetheid en tegelijkertijd voor meer complexiteit. De wijn “haar” kleur is diep goudgeel met amberkleurige tinten. Heerlijk aroma's van jasmijn en abrikoos, mango en papaja. Honingachtige warmte. Mooie rijke en volle structuur met een uitgesproken fruitige smaak en een frisse Citrus afdronk.
Spijs & moment
Het is een echte dessert- en meditatiewijn, het best geserveerd tussen 10-12 °C met gebakken desserts als bijvoorbeeld een bread and butter pudding, amandel koekjes. Ook een goede combi met tropisch fruit, en intrigerend bij een iets hogere temperatuur (12-14 °C) met half gerijpte kazen. Blauwschimmel kazen kan die prima aan.
Passito uit Siciliƫ. Droge wijn geblend met het ultra zoete sap van ingedroogde Muskaatdruiven zorgen voor een weelderige en zoete dessert wijn die afsluit met een spannend zuurtje en veel frisheid.