Tegenwoordig is les Jamelles een grote naam voor cépage-wijnen uit het zuiden van Frankrijk. Ze staan bekend om hun uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en plezierfactor, hun brede aantrekkingskracht en het feit dat ze bij alle gelegenheden kunnen worden genoten. En zo is het met deze druif ook helemaal het geval. Rijk, kruidig, complex, met echte persoonlijkheid... Deze Cabernet Sauvignon beschikt over alle karaktereigenschappen van deze gevierde druivensoort. Aroma's van zwarte bes en aardbei, mooi gecombineerd met een verfrissende, lichte toon van groene peperkorrels en afgerond met kruidige aroma's als kaneel en munt. Ook met dat typisch cedergeurtje wat wijnen van deze druif altijd zo speciaal maakt. Zijdeachtige structuur.
Spijs & moment
Serveer deze Cabernet Sauvignon op 16 - 18°C bij traditionele gerechten zoals Shepherd's pie, stoofvlees van rundvlees en wintergroenten. Eigenaresse Catherine Delaunay raadde ons zelf aan om het te serveren met Cassoulet, het emblematische gerecht uit de Languedoc. Stevige kost met stoere wijn.
Cabernet Sauvignon, stoerste jongentje van het Les Jamelles klasje. Elegant complex en structuur. Gastronomisch.