Mourvèdre is een druivenras dat waarschijnlijk van Spaanse afkomst is. Hij vereist dan ook veel zon, warmte en de nabijheid van de zee om langzaam goed rijp te worden. Nou, dat past bij Les Jamelles. Prachtig, intens rood van kleur met karmozijnrode nuances, Les Jamelles Mourvèdre begint met zeer krachtige smaken van aardbei, krenten en chocolade in de mond. Het heeft kruidige aroma's die doen denken aan wilde Mediterrane kruiden, honing, lavendel, tijm en laurierblad samen met een vleugje geroosterd vlees. In de mond is het verrassend lang en vol met goed uitgebalanceerde tannines. Het einde is bijna zoet met een fluweelzachte structuur. Dit is een wijn met pit en een lekker eigen karaktertje.
Spijs & moment
Fantastisch om te combineren met Zuid-Europese en zelfs Afrikaanse gerechten. Tajine van lam, Griekse moussaka of parmigiana melanzane of zelfs het Zuid Afrikaanse bobotie gaan uitstekend samen.
Mediterrane Mourvèdre. Krachtig, kruidig, karakter. Gekonfijt donker fruit, tijm, laurier, chocolade. Past mooi bij Marokkaanse keuken.