Bij Les Jamelles zijn ze van alle markten thuis en niet vies van een experimentje. Zo voegen ze nu ook een ‘Vin Orange’ aan hun assortiment toe. Niet van sinaasappels, niet uit de plaats Orange, maar door de schilletjes van de Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewürztraminer en Chenin Blanc zo’n 8 uur mee te laten weken in het sap. Dit korte inweekproces voordat de druiven geperst gaan worden, zorgen dan ook voor een wat oranje koperen kleur maar ook met een uitzonderlijk smaakpalet. Aroma's die doen denken aan subtiele, kruidige tonen van gember, komijn, jeneverbes, kruidnagel en peperkoek, evenals nuances van gekonfijte sinaasappelschil en bergamot. Zeer delicaat, fris, soepel en harmonieus in de mond. In de afdronk een licht zwart pepertje. De lichte tannines (ja, door die inweking van de schil) laten een indruk van frisheid en strakheid achter.
Spijs & moment
Serveer hem iets gekoeld als fijne match met mediterrane groenten als een “tian” van langzaam geroosterde aubergine of paprika in olijfolie. Spannende combi met een Indiase curry.
Vin Orange. Koperkleurig, complexe geuren, anders dan anders en interessant. Verlegt je wijngrenzen. No guts, no glory!