De druiven voor deze Jamelles Viognier zijn afkomstig uit verschillende terroirs, met oa. kalkhoudende kleigrond met ronde rivierstenen, terwijl het andere terroir nogal atypisch is met licht zoute, leemachtige kleigrond. Geplukt op hun hoogtepunt van rijpheid, om het volledige potentieel van de variëteit naar voren te brengen. Extreem geurend met bedwelmende aroma's van abrikoos, Williams-peer, samen met Acaciabloesem op de achtergrond. Les Jamelles Viognier is rond in de mond, met opmerkelijke frisheid en prima balans tussen rijkdom en zuurgraad. Afgesloten met zelfs wat nougat in de afdronk.
Spijs & moment
De Viognier is prima als aperitief of bijvoorbeeld te combineren met Aziatische gerechten. Past mooi bij gember. Fijn bij een gepocheerd tong- zalm rolletje met krokante gegrilde asperges.
Uitbundige Viognier met abrikoos, peer en acacia bloemen. Rijk glas! Prima keuze bij Aziatische keuken.