Voor deze cuvée worden de net wat rijpere druiven gebruikt. Daarnaast wint de wijn aan complexiteit doordat het sap vergist in kleine eikenhouten vaten. Hierna rijpt de wijn nog eens vier maanden in gebruikte eikenhouten vaten voor extra structuur en balans. Deze Verdejo heeft een uitbundige neus met tonen van rijp tropisch fruit, kruiden en een vleugje vanille. De smaak is breed en zit vol sappig, gul fruit. De afdronk is intens, waarbij het hout mooi is versmolten met de frisse structuur van de Verdejo. Een klein vetje maakt de wijn volledig.
Spijs & moment
Mooi bij stevige visgerechten waarbij best een rijke saus mag. Een beurre blanc met verse dragon over de gebakken kabeljauw trekt deze wijn prima! Ook heerlijk bij zachte wit schimmelkazen zoals een rijpe brie of camembert. Serveer hem rondom de 10-11 graden.
Verdejo met een klein vetje. Iets houtrijping geeft hem wat dikte en structuur. Sappig, gul, uitbundig. Rijp tropisch fruit, groene kruiden, beetje vanille.