Grolleau en Cabernet franc. Maar nu eens mousserend. Verleidelijk kers en aalbessen fruit. Tikkeltje kruidigheid. Klasse uit de Loire.
Traditionele Beaujolais-Villages maar van één cru- kwaliteit. Denk aan zwarte kers en wilde aardbei, kruidige tonen en knapperige zuren.
Cru-Beaujolais, zeer aromatisch, aardbei en framboos. Finesse met een minerale afdronk door granieten bodem. Meer power dan je zou verwachten.
Klassieke Pomerol. Merlot speelt uiteraard de eerste viool. Veel zwart fruit, cassis, pruim. Wijn met een stevige ruggengraat die toch soepel wegdrinkt.
Siciliaanse Chardonnay. Geen ABC-tje. Toch anders, genoeg fraîcheur, tropisch fruit, wat vanille en een citroenschilletje in de neus.
Siciliaanse Pinot Noir. Donkere bessen, speculaaskruiden en wat geroosterde smaken. Lekkere doordrinker.
Vermentino. Verfrissend, zeebriesje in het glas. Aromatisch. Bloemig, citrus, venkel, steranijsje. Dikke maatjes met schelp en schaaldiertjes.
Heel veel Barbera. Wild, bijna ontembaar. Intens Italiaans. Zure kers, pruimen, pepertje.
Beste Barbera. Soepel maar met kracht. Extra oude stokken zorgen voor intensiteit. Kers, braam en een lekkere houttoets. Wijn die iets bij je losmaakt.
Doordrink Chianti. Bosfruit, thijm, en vrolijke kersen. Tomaat in het gerecht zorgt voor het bruggetje naar elkaar.
Klassieke Classico. Kers, framboos, tijm, koekkruiden. En natuurlijk dat sappige Sangiovese zuurtje.
Een Riserva zonder reserveringen. Modern gemaakt op het donkere fruit, weelderig, intens , stevige tannines. Lang en ronde afdronk. Warme wildwijn.
Oeroude techniek met een moderne twist: Governo. Zacht rood fruit, lekker overrijp, kruidig,toegankelijk voor iedereen. Uitstekend bij de borrelplank.
Vin Orange. Koperkleurig, complexe geuren, anders dan anders en interessant. Verlegt je wijngrenzen. No guts, no glory!
Zuid-Franse Pinot Noir met knipoog naar de Bourgogne. Rood fruit, jammy pruimen, tikje vanille, levendige zuren en mineralige strakheid op het eind. Lekkerrrr!
Mediterrane Mourvèdre. Krachtig, kruidig, karakter. Gekonfijt donker fruit, tijm, laurier, chocolade. Past mooi bij Marokkaanse keuken.
Klassiek uit Oostenrijk. Zachte wijn met veel mango, peer, en kruisbes. Zoet en zuur in de afdronk. Allemansvriend in de goede zins des woord. Gaat bij veel soorten gerechten. Voegt zich makkelijk.
Strakdroge Riesling uit Krems, Niederösterreich. Perzik, grapefruit, verse ananas. Bewaarpotentieel van zeker 7 jaar. Klasbak.
Licht rood uit Oostenrijk. Fris-zure morellenkers, wilde viooltjes en speculaaskruiden. Even in de koelkast, dan is ie het lekkerst. Zomerrood bij uitstek.
Absolute top "Steillage” Riesling. Goudgeel, veelzijdige fruitige noten van wijngaardperzik, delicate citrus en kruiden. Briljante zoet-zuur balans. Verrassend lichtvoetig vanwege zijn nog jeugdige kracht nu. Maar schijn bedriegt … Kelderwijn.