Prettig wit uit Puglia. Chardonnay en Malvasia zorgen voor appeltje, tropisch fruit, veel sap. Erg veelzijdig en voegt zich makkelijk.
Prijzenpakkende wijn. Rijpe appel, citroentje, wat kruiderij en ziltigheid op het eind. Komt met kop en schouders boven de zee van Italiaanse Pinot Grigio's uit.
Friulano uit Friuli, das logisch hè....Spannend en verrassend in het glas. Groene kruiderij, Golden Delicious en een bittertje op het eind. Voor bij de Noord-Italiaanse keuken.
Opwindende en verkwikkende Pinot Bianco. Bloemig, hele rijpe perzik, en een tropische verrassing van ananas en mango. Nodigt uit tot maar wéér eens inschenken.
Traminer maar dan zonder de Gewürz. Tikje minder uitbundig. Iets verfijnder. Wel zelfde bloemige tonen als roos, jasmijn, tropisch fruit. Droog.
Refosco dal Peduncolo, lokaal druivenras met veel spanning. Zure kers, kruiderij en wat harsigs.... Uniek, eigengereid en met een vriendelijke inborst. Eenmaal geproefd ben je om.
Een heerlijke, toegankelijke Nero d'Avola met een klein beetje pit.
Fiol, Italiaans en impliciet om samen met je beste vrienden te drinken. Heel fijne mousse, Levendig, verrassend goed. Bloemig in de neus, mediterrane kruiden en met een bergamot citroentje in de mond.
Passito uit Sicilië. Droge wijn geblend met het ultra zoete sap van ingedroogde Muskaatdruiven zorgen voor een weelderige en zoete dessert wijn die afsluit met een spannend zuurtje en veel frisheid.
Rosé van Siciliaanse afkomst. Gevaarlijk spul, oppassen geblazen, voor je het weet is die alweer op. Hij weet je te vinden, deze Nero d’Avola rosé.
Krachtige, kruidige, rode wijn uit het zuiden van Italië.
Siciliaanse Chardonnay. Geen ABC-tje. Toch anders, genoeg fraîcheur, tropisch fruit, wat vanille en een citroenschilletje in de neus.
Siciliaanse Pinot Noir. Donkere bessen, speculaaskruiden en wat geroosterde smaken. Lekkere doordrinker.
Vermentino. Verfrissend, zeebriesje in het glas. Aromatisch. Bloemig, citrus, venkel, steranijsje. Dikke maatjes met schelp en schaaldiertjes.
Heel veel Barbera. Wild, bijna ontembaar. Intens Italiaans. Zure kers, pruimen, pepertje.
Beste Barbera. Soepel maar met kracht. Extra oude stokken zorgen voor intensiteit. Kers, braam en een lekkere houttoets. Wijn die iets bij je losmaakt.
Doordrink Chianti. Bosfruit, thijm, en vrolijke kersen. Tomaat in het gerecht zorgt voor het bruggetje naar elkaar.
Klassieke Classico. Kers, framboos, tijm, koekkruiden. En natuurlijk dat sappige Sangiovese zuurtje.
Een Riserva zonder reserveringen. Modern gemaakt op het donkere fruit, weelderig, intens , stevige tannines. Lang en ronde afdronk. Warme wildwijn.
Oeroude techniek met een moderne twist: Governo. Zacht rood fruit, lekker overrijp, kruidig,toegankelijk voor iedereen. Uitstekend bij de borrelplank.