Beste Barbera. Soepel maar met kracht. Extra oude stokken zorgen voor intensiteit. Kers, braam en een lekkere houttoets. Wijn die iets bij je losmaakt.
Doordrink Chianti. Bosfruit, thijm, en vrolijke kersen. Tomaat in het gerecht zorgt voor het bruggetje naar elkaar.
Klassieke Classico. Kers, framboos, tijm, koekkruiden. En natuurlijk dat sappige Sangiovese zuurtje.
Een Riserva zonder reserveringen. Modern gemaakt op het donkere fruit, weelderig, intens , stevige tannines. Lang en ronde afdronk. Warme wildwijn.
Oeroude techniek met een moderne twist: Governo. Zacht rood fruit, lekker overrijp, kruidig,toegankelijk voor iedereen. Uitstekend bij de borrelplank.
Vin Orange. Koperkleurig, complexe geuren, anders dan anders en interessant. Verlegt je wijngrenzen. No guts, no glory!
Zuid-Franse Pinot Noir met knipoog naar de Bourgogne. Rood fruit, jammy pruimen, tikje vanille, levendige zuren en mineralige strakheid op het eind. Lekkerrrr!
Mediterrane Mourvèdre. Krachtig, kruidig, karakter. Gekonfijt donker fruit, tijm, laurier, chocolade. Past mooi bij Marokkaanse keuken.
Klassiek uit Oostenrijk. Zachte wijn met veel mango, peer, en kruisbes. Zoet en zuur in de afdronk. Allemansvriend in de goede zins des woord. Gaat bij veel soorten gerechten. Voegt zich makkelijk.
Strakdroge Riesling uit Krems, Niederösterreich. Perzik, grapefruit, verse ananas. Bewaarpotentieel van zeker 7 jaar. Klasbak.
Licht rood uit Oostenrijk. Fris-zure morellenkers, wilde viooltjes en speculaaskruiden. Even in de koelkast, dan is ie het lekkerst. Zomerrood bij uitstek.
Absolute top "Steillage” Riesling. Goudgeel, veelzijdige fruitige noten van wijngaardperzik, delicate citrus en kruiden. Briljante zoet-zuur balans. Verrassend lichtvoetig vanwege zijn nog jeugdige kracht nu. Maar schijn bedriegt … Kelderwijn.
Extraverte witte wijn. Tropisch fruit, wit pepertje en peer.
Rosé del Alpi Italiane, Alto Adige. Verkoelend en sappig. Weinig kleur, maar veel smaak. Aalbesjes, grapefruit, klein bittertje op het eind.
Originele, fluweelzachte rode wijn uit het noorden van Italië.
Klassiek Provençaalse rosé. Bleekjes van kleur, intens van smaak. Klein rood fruit, grapefruit en wat anijszaad. Ze zeggen in de zomer is die het lekkerst. Zeggen "ze”.... wij weten wel beter.
Fris en fruitig Chardonnay. Somontano, Noord-Spanje, hoog en koele wijngaarden. Doordrinkwijn zonder kapsones.
Fruitige, rosé uit de Pyreneeën. Bosaardbeitjes, rode besjes. A Rosé for all-seasons!
Pyromaan uit de Pyreneeën. Zet je gelijk in vuur en vlam! Bosfruit, zwarte bessen. Syrah en Merlot die elkaar volledig completeren. Sappige doordrinker.
Rioja stijl wijn met de frisheid van de hoge wijngaarden van Somontano op de uitlopers van de Pyreneeën. Hierdoor veel rood fruit, karamel en wat gerookts van het eiken. Zijdezacht mondgevoel.